Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarsport: Söderhamnsframgångar i 50 metersbassängen i Eskilstuna.

När Eskilstuna stod som värd för den sista UGP tävlingen, i sin endast en vecka gamla simhall, så visade Söderhamns SS att man ville vara med och plocka medaljer där.

På UGP 3 så simmas det mestadels längre sträckor och alltid i 50 metersbassäng. Detta verkade passa Söderhamnarna ganska bra då prispallen ofta besöktes av dom.

Victoria Flyman visade att hon är bland de snabbaste i Mellansverige på bröstsim och hon tog också guldet i både 100- och 200 meter i klassen 03-04. Hon passade också på att simma till sig ett brons på 200 meter medley.

Clara Bergh som tävlade i samma klass och simmade hem tre silvermedaljer på 100- och 200 meter fjäril samt 200 meter medley. Dessutom gjorde hon en mycket fin tid på 100 meter frisim där hon tog en fin fjärdeplacering på tiden 1.08,32

Elsa Bergh simmade i klassen 02 där hon plockade hem tre guld, två silver och två brons på åtta starter. Mest glädjande var guldmedaljen på 100 meter frisim där hon med tiden 1.02,83 kvalade in till sommarens SUM-SIM i Norrköping på ytterligare en gren. Elsa är redan inkvalad på fyra grenar till sommarens simhöjdpunkt.