Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarna bidrar till helahälsingland 2.0

Hälsinglands nyhetssajt nummer ett, helahälsingland.se, får snart ett nytt utseende. Under torsdagskvällen sattes den på prov av läsarna.

– Luftig och mer lättnavigerad, tyckte pensionärssurfaren Janne Högqvist.

Omkring 20 000 personer besöker varje dag helahälsingland.se för de senaste nyheterna och reportagen.

Den 21 maj kommer de att mötas av en helt ny, modernare webbsida. Innehållet blir detsamma, lokal journalistik från lokala redaktioner men webbsidan får fler funktioner samtidigt som den blir mer lättillgänglig. Och snabbare.

– Vi har lyssnat till synpunkter på dagens webb och vi kommer fortsätta att utveckla vår nya sida i nära samarbete med läsarna, sade chefredaktören Gunilla Kindstrand.

Under utvecklingsarbetet har det hållits testkvällar med läsare för att se att den nya sidan fungerar som det är tänkt. Testerna har redan bidragit till förändringar. Bland annat har en topplista för de mest lästa nyheterna förtydligats. Fler förbättringar väntar.

– Vi samlar alla synpunkter och prioriterar dem efter antal. Sedan kommer vi att genomföra förändringarna under året, sade projektledaren Magnus Söderlund.

Han berättade att den nya sidan kommer vara bättre anpassad för läsplatta och smartphone än dagens version.

– Antalet läsare som använder mobilen har ökat extremt och det står inte på förrän de är i majoritet, säger projektledaren Magnus Söderlund.

Bland de inbjudna testarna på torsdagskvällen fanns Karin Edvardsson från Bollnäs som använder just en surfplatta. Hon tyckte att den nya versionen verkade lite smidigare.

– Jättekul att få vara med och tycka till. Jag lämnade synpunkter på en ikon som jag tyckte var för liten och som man inte riktigt förstod.