Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsare: Sökandet påbörjades för sent

Sven Johansson anmäldes försvunnen i fredags. Efter helgen bad polisen om hjälp från allmänheten.

Många läsare har reagerat över att detta är alldeles för sent.

Annons

Personalen på Enrisets serviceboende såg Sven Johansson senast i onsdags. På fredagen anmäldes han försvunnen, och på måndagen kontaktade polisen Söderhamns-Kuriren för att få hjälp med tips från allmänheten. Under tisdagen kom fem polishundar till Söderhamn för att bland annat söka av området kring Västra berget.

Flera läsare på www.helahalsingland.se har reagerat och tyckt att åtgärderna satts in för sent.

Polisens Sune Nordh kan förstå kritiken, men han säger att sökandet påbörjades samma dag som anmälningen om försvinnandet gjordes. Man sökte då tillsammans med personal från Enriset i närheten av Sven Johanssons boende, och under helgen letade man på Västra berget.

Det finns tankar kring att sätta in hemvärnet i sökandet, men det är inget som är riktigt aktuellt i nuläget.

- Vi måste få ett mer begränsat område att söka i för att kunna sätta in sådana resurser, säger Sune Nordh.

Polisen vädjar om fler tips från allmänheten. Sune Nordh säger att det hittills inte är så många som hört av sig. Några har ringt och sagt att de har sett honom på Resecentrum och även i Överbo, som är mitt emellan Bollnäs och Söderhamn.