Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs protokollet en gång till

Svar till Sex föräldrar (20/10).

Att ta på sig ett politiskt uppdrag inom kommunen kräver engagemang och insikt.

Jag som förälder och politiskt aktiv brinner för skolan och barnen och ser det som en oerhörd förmån att kunna vara med att påverka. Att vara påläst och ha kunskap är givet. Att vi som politiker får ta en del påhopp och bli ifrågasatta är del av det uppdrag vi tagit på oss och jag har heller inga problem med detta om det som sägs eller det jag läser är grundat på fakta och verklighet.

Således blev jag oerhört upprörd då jag i torsdagens tidning läser hur jag stödjer ett förslag som helt strider mot mina värderingar och det arbete jag bedriver i utbildningsnämnden. Jag beskylls i insändaren för att stödja beslut som diskriminerar våra barn och att jag där klart ifrågasätter både föräldrars och lärares kunskap och val.

I insändaren citeras Marie Mill (SRD) utifrån det yrkande hon lade i arbetsutskottets sammanträde 2011-09-14. Det gläder mig att föräldrar och lärare tar till sig dessa uppgifter och kan referera till protokoll, men hade de som skrev insändaren haft tillgång eller läst igenom hela protokollet framgår det klart att jag inte stödjer Marie Mills förslag utan ger bifall till Conny Englunds yrkande på återremiss. Jag uppmanar starkt till att ni föräldrar och lärare går igenom protokollet ytterligare en gång.

I Ljusdals-Postens artikel från 2011-10-13 väljer jag att inte kommentera arbetsutskottets möte 2011-10-12 då jag inte kunde delta på mötet på grund av arbete. Jag kommenterar dock klart att jag avvaktar ett möte med övriga oppositionspartier innan jag uttalar mig om Ramsjö skola och hur jag röstar om två veckor. Jag var alltså inte närvarande vid arbetsutskottets möte där beslut togs om att elever med särskilt behov ska bussas till Ramsjö två dagar i veckan. Ändå hävdas i ert debattinlägg att jag ställde mig bakom detta förslag. Det känns oerhört angeläget att få reda på varifrån dessa uppgifter kommer och vilka ni är som driver detta till sin spets. Jag är alltid öppen för diskussion, inlägg och kommentarer.

Mia Sparrow

Folkpartiet Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel