Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson tog snabbt beslut

Det blev klart lite snabbare än väntat.

Patrik Larsson tar på sig huvudansvaret som tränare för LBK nästa säsong.

– Jag hade väl inte riktigt tänkt att det skulle gå så fort, det ska jag erkänna. Men jag vet hur viktigt det är att få klart tränarbiten i ett tidigt skede, säger 41-åringen från Bollnäs.

Prio ett för LBK:s klubb- och sportchef Magnus Persson: att få Patrik Larssons namnteckning på ett papper.

Det uppdraget är nu slutfört – på onsdagen kom klubben överens med den 41-årige bandytränaren från Bollnäs. Kontraktet är skrivet på ett plus ett år.

– Det är just det där med elittänk, som vi vill ha in i föreningen. Det kommer Patrik verkligen med, säger Magnus Persson, vars glädje över att ha gjort klart med en huvudtränare för minst en säsong framåt knappast går att ta miste på...

– Han har ju varit med oss i sju veckor nu, och vet vad vi vill. Han är en jätteviktig bricka för oss i att ta nästa steg, en ambitiös och noggrann tränare, säger Magnus Persson.

Patrik Larsson har en lång karriär som elitspelare bakom sig, företrädelsevis i Bollnäs. En klubb han efter avslutad spelarkarriär även var tränare i. Men i november, där Bollnäs hemmaförlust mot Vetlanda blev droppen, lämnade han Bollnäs GIF.

Två månader senare var han tillbaka i bandybåset, för att hjälpa Ljusdal att klara elitseriekontraktet. Ett uppdrag han och Björn "Böna" Eriksson klarade med minsta möjliga marginal.

Att han redan nu har beslutat sig för att fortsätta i LBK kommenterar Patrik Larsson så här:

– Jag vet hur viktigt det är för en klubb att få tränarbiten klar i ett tidigt skede. Och jag tycker att detta (träna LBK) är ett spännande uppdrag, klubben vill ta nästa steg och jag vill vara med på resan.

Många spelare sitter på utgående kontrakt i LBK. Att Patrik Larsson nu har gått i bräschen hoppas han nu ska få verkan.

– En av anledningarna till att jag bestämde mig redan nu är att valet för vissa spelare kanske kan bli lättare, säger han.

Patrik Larsson kommer att vara med i den processen.

– Jag kommer åka upp (till Ljusdal från Bollnäs) en hel del eftermiddagar och jobba med Magnus (Persson). Det är att knyta till oss de talanger vi har som gäller i första hand. Jag ser en potential i många av spelarna. Filip Skoglund är en av dem, han är redan i dag en kompentent ytterhalv, men i framtiden ser jag honom som en mittfältsstrateg.

Hur ser du på att klubben ska försöka värva några namn?

– Jag ser gärna att vi fyller på med spelare som varit med om en del och är på en hög nivå, men som samtidigt är i rätt ålder.

Positioner?

– Det är svårt att säga i dag. Vi ska som sagt klara namnteckningarna från de vi har först och främst. Sedan får vi se.

Det finns även ytterligare en viktig aspekt som väger tungt i Patrik Larssons beslut att fortsätta som tränare i Ljusdals BK.

– Ljusdal har ett bra fungerande bandygymnasium med Lännart Nilzon i spetsen. Det är avgörande att ha det i dagens bandy, det är därifrån man i huvudsak ska plocka spelare till a-laget. Det är bara kolla på hur Sandviken och Edsbyn jobbar, för att ta några exempel. Jag kommer försöka integrera bandygym i a-laget ännu mer, säger Patrik Larsson.