Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson överlägsen i Ludvika

Mikael Larsson tog en säker förstaplats i klass Elit när sjätte deltävlingen i Gävle-Dala Vintercup i enduro kördes i Ludvika under söndagen. Bollnäsföraren ledde från start till mål.

Annons

Den slutliga segermarginalen blev tre minuter och 22 sekunder tillgodo på Pär Andersson, Fagersta-Norberg. Kompletterade prispallen gjorde Folkares Fredrik Kvarnström.

I Lång Motion knep Anders Brolin, Bollnäs, en andraplats bland 18 deltagare.

Tack vare segern i Ludvika avancerade nu Mikael Larsson till spets i det totala cupsammandraget i elitklassen. Med sina 312 poäng har han 16 tillgodo på tvåan Pär Andersson. Tidigare ledaren Tomas Jansson, Woxnadalen, avstod start till förmån för Vasaloppet(!)

Den sjunde och sista deltävlingen i Vintercupen är planerad till Falun kommande lördag. Eftersom en deltävling ska räknas bort i tabellen så har Totta Jansson fortfarande chansen att ta hem spelet sammanlagt.