Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson överlägsen i Ludvika

Mikael Larsson tog en säker förstaplats i klass Elit när sjätte deltävlingen i Gävle-Dala Vintercup i enduro kördes i Ludvika under söndagen. Bollnäsföraren ledde från start till mål.

Den slutliga segermarginalen blev tre minuter och 22 sekunder tillgodo på Pär Andersson, Fagersta-Norberg. Kompletterade prispallen gjorde Folkares Fredrik Kvarnström.

I Lång Motion knep Anders Brolin, Bollnäs, en andraplats bland 18 deltagare.

Tack vare segern i Ludvika avancerade nu Mikael Larsson till spets i det totala cupsammandraget i elitklassen. Med sina 312 poäng har han 16 tillgodo på tvåan Pär Andersson. Tidigare ledaren Tomas Jansson, Woxnadalen, avstod start till förmån för Vasaloppet(!)

Den sjunde och sista deltävlingen i Vintercupen är planerad till Falun kommande lördag. Eftersom en deltävling ska räknas bort i tabellen så har Totta Jansson fortfarande chansen att ta hem spelet sammanlagt.