Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson om vändningen: "Helt galet, helt sjukt"

Broberg vände sensationellt mot Sandviken.
En av många lyckliga hjältar: Rolf Larsson som gjorde comeback efter två och en halv månad.
– En fantastisk lagseger, säger mittfältaren.

Annons

Rolf Larssons säsong har varit hårt präglad av skador. I mitten på december skadade han knät under landslagsuppehållet.

I början på februari, mot Kalix i första omgången efter VM, gjorde han comeback och spelade i 20 minuter innan samma knä fick sig en ny smäll. Sedan dess har finländaren varit borta från spel.

I måndagens kvartsfinal var han tillbaka på isen när Broberg bragdvände mot Sandviken.

– Det är helt galet. Helt sjukt, konstaterar Rolf Larsson efter att 2–5-underläget med tio minuter kvar förvandlats till en 6–5-seger.

– Det såg jäkligt mörkt ut vid 2–5. Det här är en otroligt viktig seger för klubben och vi är värda det här, fortsätter han.

Hur kändes det för egen del i dag?

– Ja, man känner i benen att det var första 90 minuterna på två och en halv månad. Men jag är mest lycklig för lagets skull. Det var roligt att vara tillbaka på banan, men segern var viktigast.

Rolf Larssons ord om segerns vikt är inga överord. 2–0 till Sandviken i kvartsfinalserien hade gett Broberg ett omöjligt läge inför fortsättningen. Måndagens osannolika vändning innebär i stället 1–1 inför tredje match i Göransson Arena.

– Nu är vi med i matchen igen. Nu ska vi suga på den här karamellen i kväll (läs: måndag) och på nästa träning börjar laddningen inför nästa match. Det ska bli jäkla häftigt att åka till Göransson och spela igen, säger Rolf Larsson.

Och knät sätter inte stopp för ditt deltagande i den matchen?

– Nä, det känns bra. Eller, det går mot det bättre, avslutar mittfältaren.