Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Hammar får stöd från politiker

I förra veckan lämnade trafikingenjören Lars Hammar sina politiska uppdrag för Folkpartiet i Bollnäs – för att han ansåg sig förföljd av partiets gruppledare Ingrid Hammarberg.

Nu får han offentligt stöd av fem politiker och en före detta tjänsteman i kommunen.

Lars Hammars avhopp från Folkpartiet och uppdragen som ersättare i kommunfullmäktige och socialnämnden, har nu fått politiker från oppositionspartierna att agera

- Vi är många som under årens lopp haft liknande upplevelser kring Ingrid Hammarbergs ageranden, som de som Lars beskriver, och vi vill på detta sätt ge Lars vårt offentliga stöd, skriver Olle Nilsson Sträng (BP), Lena Roos (M), Åsa Äng Eriksson (M), Karin Ånöstam (C), Evy Degerman (C) och tidigare strategiske planeraren Göran Unger – som numera arbetar på Region Gävleborg.

I samband med att Lars Hammar avsade sig sina uppdrag, angav han personmobbning och offentlig kritik från Ingrid Hammarbergs sida som orsaker. Och de som nu har skrivit under uttalandet, uppger att fler politiker och tjänstemän har upplevt samma saker som Hammar – men att det finns en rädsla för gå ut med det offentligt.

- Man kan förstå det, för hon sitter faktiskt i kommunledningen och kan påverka ganska mycket, säger Bollnäspartiets Olle Nilsson Stäng, som tidigare var socialdemokratiskt kommunalråd.

Syftet med uttalandet är också att få en förändrad attityd mot politikerkollegor – även om de har olika åsikter, enligt Olle Nilsson Sträng.

- Det som sägs i uttalandet är en allmän uppfattning och känsla, som även finns i majoriteten, säger Lena Roos (M). Men det här är inte riktat mot Ingrid, utan för Lars.

Ingrid Hammarberg valde att inte kommentera Lars Hammars avhopp i förra veckan – och vill heller inte kommentera det nu aktuella uttalandet.