Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Årets fotograf

Årets fotograf 2011 i föreningen BioFotos stora tävling heter Lars Altberg och bor i Roteberg, utanför Edsbyn. Föreningen samlar naturfotografer från främst Norge och Sverige och några medlemmar finns även i Finland. Lars har varit med i föreningen tre-fyra år.

I föreningens tidning Naturfotografen presenteras Lars Altberg på ett helt uppslag i det senaste numret.

– Det känns jätteroligt att mina foton är med och blev så uppskattade. Det är hög klass på bilderna i tävlingen, som BioFoto har varje år, säger Lars.

Totalt deltar man i fyra omgångar, två omgångar före och två efter jul. Det görs olika bedömningar varje gång. Lars var med och vann en deltävling.

– Det är jämnheten på bilderna som sedan har gjort att jag blev årets fotograf.

Förstapris är möjligheten att få göra utskrifter av sina bilder till ett värde av 25 000 kronor.

– Fotograferandet är en avkoppling för mig. Jag är även gärna ute och går i markerna. Sedan är det så otroligt roligt att se allt fint och vackert som finns i naturen runtom oss. Alla bilder är tagna i Voxnadalen, säger Lars.

Finns det något motiv som du drömmer om att få fånga med din kamera?

– Det skulle vara jätteroligt om jag någon gång kunde få fota en varg eller ett lodjur i vilt tillstånd. De skulle vara ett par drömmotiv