Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läroverket drar in på böcker och datorer

Biblioteket minskas, och datasalen hålls stängd, förutom under lektionstid. Förändringarna genomförs just nu på Läroverket i Hudiksvall.

– Vi gör förändringarna av ekonomiska skäl, vi har inte råd att ha personal där. Den som har arbetat på biblioteket och i datasalen går på lärarkontot, och vi har inte råd med det, säger Läroverkets rektor Catarina Qviberg.

Utsorteringen av böcker är i full gång, med hjälp av huvudbibliotekets personal. Det som blir över arkiveras, eller delas ut till mellanstadieskolorna. Läroverkets framtida bokbestånd ska bestå av böcker som lärarna i svenska vill ha, i undervisningen.

– Om vi inte har utbildad bibliotekarie får vi inte den kvalitet vi vill ha. Och ett bibliotek lever inte, om det inte innehåller nya böcker. Här har det varit ett rum med böcker, som vi förvarat från 60-talet och 70-talet. Biblioteket ska bli ett kombinerat uppehållsrum, där man också ska kunna spela biljard och andra spel, förklarar Catarina Qviberg.

Förändringarna ska vara genomförda i augusti, och då kommer datasalen också att hållas låst. Eleverna får gå dit i lärarnas sällskap, på lektionstid.