Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läroplanen inrymmer möjligheter

En del skolor profilerar sig som det så vackert heter och säga vad man vill om det men jag tycker det är bra. Sedan är det upp till mig som förälder att ta reda på mer fakta för att göra ett aktivt val.

Tur för Hybo att det blev nej till flytt. Därmed blev det nej till flytt av tydlig pedagogik. En del skolor profilerar sig som det så vackert heter och säga vad man vill om det men jag tycker det är bra. Sedan är det upp till mig som förälder att ta reda på mer fakta för att göra ett aktivt val.

Tallbacken har en Freinet-inriktning och tidningen ska vara centralt i arbetet liksom blandning av teoretiskt och praktiskt arbete. Vintergatan är också den Freinet-inriktad med tidningsredaktion, även om det centrala ska vara att inte satsa på lokaler utan på resor i stället med världen som klassrum. Upplevelsebaserad undervisning är gångbart i Sverige och nu har Hybo skola blivit Reggio-Emilia-fantaster och bör känna sig närmare friskolorna än de vanliga kommunala.

Kanske? Alla följer läroplanen men ju tydligare pedagogisk inriktning desto viktigare att få stärka sig bland likasinnade som pedagog. Därför sade Tallbacken nej tack för två år sedan till att placera sitt högstadium på Stenhamre. Därför sade Vintergatan nej till för ett år sedan till placering på Gärdeåsskolan. Nu kan Hybo säga tack för nej-et till barn- och utbildningsnämndens beslut. Nej till att placera en minoritet av tydligt pedagogisk inriktning på Stenhamre. Ja till utveckling i Hybo.

Anders Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel