Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om villabrand

En brand började på tisdagen i ett hus efter Viksjöforsvägen i utkanten av Ovanåkers kyrkby. Det var en förbipasserande på vägen som upptäckte att det rök kraftigt från taket.

Ägaren befann sig på baksidan av huset och arbetade, när han blev varnad. Man kunde larma räddningstjänsten, som ryckte ut med ett 10-tal man. Ambulans och polis kom också till platsen.

Ingen person blev skadad vid branden, men huset fick omfattande brand- och vattenskador.

Det är oklart varför branden uppstod, men huset värms upp med hjälp av fastbränsle och en teori är att en gnista tagit sig in under taket och antänt.
När brandmännen kom fram vällde en kraftig rök ut från vinden och över taket. Man började vattenspruta mot husets fasad och taket.
Man reste också stegar mot huset och räddningstjänstens hävare kom på plats för att man lättare skulle komma åt att göra ett hål i taket och för att sedan kunna komma åt att släcka elden, som hade spridit sig på vinden, och för att få ut röken.
Ett par brandmän tog plats i hävarens korg, som sedan lyfte mot taket på baksidan av huset.
Rökdykare fanns även på plats.
Räddningstjänsten tog även hjälp av en skärsläckare i det intensiva släckningsarbetet.
Trafiken efter Viksjöforsvägen stoppades ett tag under släckningsarbetet för att brandbilarna lättare skulle kunna komma fram.