Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om gräsbrand i planterat hygge i Alfta

SOS Alarm har fått uppgift om att det ska brinna i Svamyran i Alfta.

Larmet kom klockan åtta på onsdagskvällen och enligt uppgifterna till SOS har branden spridit ut sig över ett 50 gånger 50 meter stort planterat hygge.

Branden ska vara lokliserad på ett område nära Söndagsåsen, 600 meter från en bilväg.

Uppdatering 21.22

– Det ska vara ett gräsbevuxet hygge som brinner, men räddningstjänsten är inte där ännu. Styrkan har inte lyckats hitta branden. Det är långt till den angivna platsen och den är en bra bit in i skogen, säger Ingemar Jonsson, insatsledare för räddningstjänsten i Bollnäs.

Uppdatering 23.00

– Efter många om och men hittade räddningsstyrkan fram till platsen, men då hade de som var där och eldade och som själva larmade lyckats släcka branden. De hade med sig stora dunkar och tunnor med vatten, säger Ingemar Jonsson.

Han berättar att räddningstjänsten i nuläget är kvar på platsen för att hjälpa till att blötlägga gräset lite extra, men tror inte att det är någon risk för att det ska börja brinna på platsen igen.

– Nu när det börjar gå mot midnatt blir det rått i gräset, dessutom är det vindstilla, så läget är snart under kontroll, säger han.