Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare vill ha förändring

Trots att problemen påpekats i över 20 år har fortfarande inget hänt. Idrottslärare på Bergsjö Centralskola hoppas på en större idrottshall och fler omklädningsrum till eleverna.

I början av 1990-talet skrev idrottslärarna de första skrivelserna till politikerna om idrottssalen och omklädningsrummen. Idrottssalen är trång, under måtten som Lärarnas Riksförbund rekommenderar, och det finns få förvaringsutrymmen. Eleverna får samsas om två omklädningsrum, ett för killar och ett för tjejer. Varje omklädningsrum är på ungefär 31 kvadratmeter.

Anders Wimark är idrottslärare och han berättar att det vanligtvis är omkring 20 elever i varje omklädningsrum samtidig. Men vid vissa tillfällen kan det vara upp mot 30 elever i ett omklädningsrum.

– Ungdomarna sköter det jätte bra. Det är sällan som de gnäller om att det blir trångt. I bland får vi lärare vara med i omklädningsrummen när det är mindre barn som byter om, säger Anders Wimark.

Anders Wimark berättar att det inte har blivit trängre sedan Backens elever flyttat till Bergsjö skola. Situationen har sett likadan ut under flera år.

– Jag tycker att ungdomarna borde ha lite möjlighet till avskildhet om de vill när de duschar och byter om, säger Anders Wimark.

Eva Fors som är skolchef berättar att hon håller på och tittar på en helhetslösning för idrottsundervisningen i Bergsjö.

– Det här har diskuterats med politikerna. Vi är i en uppstartfas och det kommer vara viktigt att lärarna är med i planeringen, säger Eva Fors.

Enligt henne finns tankarna på en förändring av idrottslokalerna för skolan med i budgetarbetet för nästa år.

– Inom ett år borde vi vara igång och titta på olika lösningar. Det gäller att vi får ett bra underlag att lägga fram till politikerna och att vi går igenom olika alternativ, säger Eva Fors.