Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare och elev i slagsmål

Ett våldstillbud inträffade vid lunchtid på en högstadieskola Söderhamns kommun. En lärare ska ha gjort illa en elev, och händelsen är polisanmäld.

– Läraren kände sig provocerad och gick över gränsen. Så mycket kan jag bekräfta, säger skolans rektor.

Det var vid halv tolv-tiden som läraren och eleven råkade i en konflikt, som snabbt övergick i fysiskt våld. Enligt en källa ska läraren ha kastat in eleven i en vägg, men det är ingenting som skolans rektor vill bekräfta.

– I en situation där en elev och en lärare hade hamnat i handgemäng gjorde vi en bedömning att det var någonting som skulle polisanmälas. Men sedan är det upp till polisen att gå vidare och utreda, säger rektorn.

Händelsen bedömdes däremot inte som så dramatisk att polis behövde tillkallas till skolan. Eleven ska inte ha fått några fysiska skador, och ingen är i nuläget misstänkt för brott. Flera klasskamrater blev vittnen till händelsen, och rektorn har under eftermiddagen samtalat med klassen och arbetslaget. Rektorn har även talat med elevens föräldrar.

Läraren skickades hem efter händelsen, och ett disciplinärende är inlämnat till Barn- och utbildningsförvaltningen.

– Det här kommer handläggas väldigt snabbt. Med all sannolikhet tror jag att det blir någon form av disciplinär åtgärd. Jag kommer att ringa läraren senare under eftermiddagen. Det här är ingenting som jag, under 20 år som rektor, har haft någon erfarenhet av. Det är jättetråkigt, det finns bara förlorare i den här historien, säger rektorn.