Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärande om traumats metodik

Gävleborg tar emot 700 flyktingar varje år. Möta människor med svåra upplevelser bakom sig kräver kunskap och inlevelse.

Arrangörerna av utbildningsdagen Möte med traumatiserade flyktingar fick ett gensvar man inte hade väntat sig.

Röda rummet i Kulturens Hus fylldes nästan till bristningsgränsen, på tisdagen.

- Det finns ett stort behov av information runt dessa frågor, det visste vi. Men att intresset skulle vara så här stiort hade vi inte väntat, sa Robert Larsson, integrationssamordnare på länsstyrelsen.

Länet tar emot 700 flyktingar varje år. Till Hälsingland kommer till stor del så kallade kvotflyktingar, människor från FN:s flyktingläger.

Många som kommer hit är traumatiserade av sina upplevelser. Hur man bemöter människor med tunga livsberättelser i bagaget lockade drygt 400 deltagare till utblldningsdagen Möte med traumatiserade flyktingar.

Föredragshållare var Marcela Bravo Landström, Eva-Maria Lindström, Laila Lindberg, Inga-Lill Stefansson – alla med sina egna aspekter på traumats processer.