Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär av danskarna

I Sverige har över en miljon fattiga svenskar inte råd att laga sina tänder. I Sverige lever tusentals fattigpensionärer på en inkomst som understiger socialbidragsnormen.

Annons

Under år 2008 betalades ut 9,5 miljarder kronor i socialbidrag och första kvartalet i år har utbetalningarna ökat med 13 procent.

Den moderatstyrda regeringen drar sig inte för att parasitera på pensionärerna med sin diskriminerande straffskatt. När Göran Persson var statsminister, "stal" han 200 miljarder kronor från pensionsfonderna och det verkar som om pensionärer av politiker anses vara något "otyg som katten släpat in". Nästa år kommer pensionerna att sänkas på grund av den ekonomiska krisen.

Riksdagsledamöterna kommer däremot att få sin redan feta pension rejält höjd, enligt nyhetsmedia, så att de kan fortsätta att leva gott på skattebetalarnas bekostnad. Drömmen för makthungriga politiker är väl att få komma till Bryssel och bli mångmiljonär. Med över 560 000 kronor per månad, i skattefria ersättningar och då är fantasifulla reseersättningar inte inräknade, får de ju en lättförtjänt jättegratifikation.

Eftersom nästan allt numera bestäms i EU, kan det väl inte behövas 349 riksdagsledamöter, som lever gott på skattebetalarna. Danmark klarar sig ju bra på 179 ledamöter och ändå har de inte någon statsskuld. Den som i dag, 9 juni, vill växla till sig 100 danska kronor får betala 145,50 i svenska pengar. Sveriges riksdag och regering skulle må bra av att få praktisk undervisning av våra vänner danskarna.

Tage Blom

Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel