Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lantz blir Umeås lagkapten

Delsbotjejen Lisa Lantz har utsetts till Umeå IK:s nya lagkapten.

Annons

När Umeå IK:s förra lagkapten Emma Berglund efter fjolårssäsongen valde att gå till Malmöklubben FC Rosenborg har kaptensrollen varit vakant.

Nu har Umeåtränaren Maria Bergqvist utsett Lisa Lantz från Delsbo till ny lagkapten i storklubben.

– Lisa har ledaregenskaperna, hon har den rätta karaktären och personligheten och inte minst är hon en fantastiskt positiv människa, säger hon till umeaik.se.

Lisa själv var överraskad över beskedet:

– Självklart är det en stor ära att bli lagkapten i Umeå IK FF. Jag blev både glad och rörd över beskedet, säger Lantz till umeaik.se.

27-åriga Lisa Lantz är född och uppvuxen i Delsbo, och det var i Delsbo IF hon började sin fotbollskarriär innan hon gick vidare till Team Hudik. Därefter blev det gymnasiestudier i Sundsvall och spel i Norrettan med Sundsvalls DFF.

2007 tog Lisa Lantz steget till Bälinge IF som gick upp i Damallsvenskan 2008. När klubben gick i konkurs gick flyttlasset till Umeå och division 1-klubben Umeå Södra FF.

Inför förra säsongen blev hon allsvensk igen i storklubben Umeå IK – där hon blev lagkamrat med Jenny Hjohlman från Viksjöfors.

Lantz gjorde 19 allsvenska matcher förra säsongen och stod för tre mål.