Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lanthandlare i glesbygd får 35 miljoner i stöd

Nu ska handlare i glesbygden få mer stöd. Regeringen avsätter 35 miljoner kronor per år till lanthandlarna.
– Tillgång till service är en av förutsättningarna för tillväxt och utveckling i gles- och landsbygdsområden, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Läs även: Kommunalt bidrag ska hjälpa butiker i glesbygden – så mycket kan de få

Under perioden 2016-2019 avsätts 35 miljoner kronor per år till kommersiell service i de glesbygdsområden som är särskilt utsatta och sårbara.

– Går det inte att handla mat eller tanka bilen inom rimliga avstånd är det svårt för en bygd att vara attraktiv för kvinnor, män, företag och besökare, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), i ett pressmeddelande.

Det är Tillväxtverket som ska fördela pengarna årligen till de aktörer på länsnivå som ansvarar för insatser inom området stöd till kommersiell service.

– De 35 miljonerna kommer att bidra till att stödja tillgängligheten till service i de mest sårbara och utsatta glesbygderna. Det stärker förutsättningarna för jobb och tillväxt i hela landet, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Läs också: Lättnad för handlaren i Rengsjö

Läs även: Nuvarande ägare orkar inte driva butiken i Stråtjära längre – då väljer Ica att kliva av