Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lanthandlare i glesbygd får 35 miljoner i stöd

Nu ska handlare i glesbygden få mer stöd. Regeringen avsätter 35 miljoner kronor per år till lanthandlarna.
– Tillgång till service är en av förutsättningarna för tillväxt och utveckling i gles- och landsbygdsområden, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Annons

Läs även: Kommunalt bidrag ska hjälpa butiker i glesbygden – så mycket kan de få

Under perioden 2016-2019 avsätts 35 miljoner kronor per år till kommersiell service i de glesbygdsområden som är särskilt utsatta och sårbara.

– Går det inte att handla mat eller tanka bilen inom rimliga avstånd är det svårt för en bygd att vara attraktiv för kvinnor, män, företag och besökare, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), i ett pressmeddelande.

Det är Tillväxtverket som ska fördela pengarna årligen till de aktörer på länsnivå som ansvarar för insatser inom området stöd till kommersiell service.

– De 35 miljonerna kommer att bidra till att stödja tillgängligheten till service i de mest sårbara och utsatta glesbygderna. Det stärker förutsättningarna för jobb och tillväxt i hela landet, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Läs också: Lättnad för handlaren i Rengsjö

Läs även: Nuvarande ägare orkar inte driva butiken i Stråtjära längre – då väljer Ica att kliva av