Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsderby väntar Broberg

Brobergs motståndare i kvartsfinal blir Sandviken.

En matchserie som Jonas Nygren ser fram emot.

– Det känns riktigt bra. Vi har allt att vinna, säger han.

Jonas Nygren vilade från spel mot Kungälv (4–4) när elitserien avslutades på tisdagskvällen och följde slutspelvalen hemma från teve-soffan i Söderhamn.

Seriesegraren Hammarby inledde med att välja Vetlanda som motståndare i kvartsfinalen i bäst av fem matcher. Därefter var det tvåan Sandvikens tur att göra sitt val och det visade sig bli Broberg.

– Det känns riktigt bra, absolut. Framför allt är det väldigt inspirerande att få möta ett av de bästa lagen i Sverige, säger Nygren.

Sandviken vann båda matcherna i elitserien. På Hällåsen med 7–4 och i Göransson arena blev segersiffrorna 8–5. Men de resultaten är inget som avskräcker Jonas Nygren.

– Nej, vi känner samtidigt att vi har varit nära att vinna båda matcherna. Sandviken får gälla som favorit. Men vi har ett bra läge och allt att vinna.

– Jag tycker vi har en bra chans.

Den första kvartsfinalen spelas alltså mellan lagen i Sandviken på lördag eller söndag.

– Det ska bli väldigt kul att komma i gång med riktiga matcherna nu när vi varit klar för slutspel ett tag. Och tittar man på kvällens match blev Sandviken väldigt störda av Edsbyn, säger Nygren.

Tränaren Svenne Olsson följde tillsammans med resten av Brobergsspelarna slutspelsvalen i omklädningsrummet på Skarpe Nord i Kungälv. Han var, trots allt, lite överraskad att det blev Sandviken som brukar föredra att spela inomhus.

– Min känsla är att om resultatet mellan Västerås och Villa blivit annorlunda hade nog Sandviken gjort ett annat val.

– Men nu valde de oss. Vi möter Sveriges bästa lag, där all möjlig press ligger på Sandviken. Men vi brukar göra bra matcher och ska ge dom en match.

Sandvikens andretränare Anders Jakobsson säger till TT:

– Vi har inga problem med att spela utomhus. Vi åker in och ut ur vår arena så vi tränar mycket utomhus.

Svenne Olsson tycker bara det känns inspirerande att ställas mot Sandviken trots att det skiljde 14 poäng mellan lagen ner elitserien summeras efter 26 omgångar.

– Hur det än är. Ska vi slå ut ett toppfyra-lag måste alla spela på topp och samtidigt också ha medgång och medstunds. Och det kommer vi att behöva för att orka rubba Sandviken, säger han.

Vilken dag den första kvartsfinalen spelas blir klart under onsdagen