Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länkens starke man har avlidit

Den kände Ljusdalsprofilen Jan Andersson har avlidit i en ålder av 76 år. Jan Andersson somnade in på söndagsmorgonen efter en tids sjukdom.

Jan Andersson har gjort sig känd genom sitt engagemang i Kamratföreningen Länken. I över 30 har han där hjälpt alkoholister på frivillig basis.

Jan Andersson var med redan när föreningen startades 1979. Från början var han sekreterare men efter några år blev han föreningens ordförande.

Han är född och uppvuxen i en liten by utanför Ramsele i en syskonskara på sex. Där inledde han sin yrkesbana som skogsarbetare, men arbetet förde honom senare söderut till Holmsveden. Där han träffade sin blivande fru Marianne. De gifte sig i början av 60-talet och efter att ha flyttat runt en del i landet slog de sig ner i Grytan, Järvsö. Tillsammans fick de fyra barn. 1981 byggde de hus på Pell-Persvägen i Järvsö och där bodde Jan Andersson fram till sin död.

Jan Andersson var vid sin bortgång 76 år men han var fortfarande Kamratföreningen Länkens starke man. Det mesta av sin tid tillbringade han i föreningens lokal på Hotellgatan i Ljusdal och tillsammans med sina kamrater i föreningen.