Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långvarit fred riskerar brytas vid medlemskap

Skribenten oroas över vad ett svenskt medlemskap i Nato skulle betyda.

Inom kort ska riksdagen fatta beslut om det så kallade värdlandsavtalet med Nato. Om detta avtal godkänns kommer Nato, med USA i spetsen, kunna placera ut sina trupper, kärnvapen, och så vidare, på svenskt territorium. Nato kommer även då enligt avtalet att få tillgång till svenska kommunikationsmedel och militärförläggningar.

Nato, och framför allt USA, är inte intresserade av att försvara Sverige eller Norden, de är bara intresserade av att omringa Ryssland med försvarsmissiler, så som gjordes i Polen och Tjeckien efter deras inträde i Nato.

Det har sagts att USA står för 25 procent av den militära upprustningen i världen, Ryssland står för dryga fyra procent. Så ska man se det ur den synvinkeln så är det inte svårt att begripa vem som är det största hotet mot världsfreden. Självklart har inget av de båda länderna gjort särskilt mycket för att upprätta världsfreden.

Om riksdagen godkänner avtalet så innebär det att Sveriges långvariga fred kommer att brytas. Sverige ska inte in i någon försvarsallians utan ska förbli ett neutralt land som försvarar fred och diplomati, inte ett land som hyllar krigskonsten och som inbillar att krig skapar fred. 

PG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel