Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långvarig bärgning av långtradare

(Uppdaterad 17.00) Bärgningsarbetet av långtradaren som tippade i Ramsjö på måndag kväll pågick till lunchtid på tisdag. Den lindrigt skadade föraren blev inlagd på Hudiksvalls sjukhus.

Det var vid 19-tiden på måndag kväll som långtradaren, lastad med sågat virke, tippade på riksväg 83 strax norr om Ramsjö kyrka. Släpvagnen hamnade upp och ner i diket med lasten utspridd runtomkring. Dragbilen, där lasten fanns inrymd i en överbyggnad, blev liggande tvärs över vägen och blockerade riksvägen från dike till dike.
Genom att de på måndag kväll drog dragbilen åt sidan kunde trafiken släppas fram på en körbana med jämna mellanrum. Tidigt på måndag morgon var släpvagnen bortforslad, men omlastningen av virket från dragbilen tog hela tisdagsförmiddagen i anspråk. Då bilen låg på sidan, med luckan ner mot vägen, måste virket dras ut baktill, vilket blev tidskrävande, berättade Kurt Svensson på Kurres bärgningstjänst i Ljusdal.
Polisen fanns på plats och hjälpte till att dirigera trafiken medan omlastningen pågick.
Långtradarchauffören, som fördes med helikopter till sjukhuset i Hudiksvall på måndag kväll, blev lindrigt skadad men lades in på vårdavdelning, meddelades från sjukhuset.
Fortfarande ligger skräp efter olyckan kvar i diket, men det ska städas upp, sa Kurt Svensson.