Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långväga besök hos Loselever

Hur kan livet för barnen på en skola i Kenya egentligen vara?

Det fick eleverna på Los högstadium veta mer om när Felix Onyango kom på besök i fredags.

– Vi fick se på en film från skolan och så berättade han hur det var. Det var verkligen intressant att höra, berättar en av eleverna i nian, Maarten Geijtenbeek.

– De kenyanska barnen har långa skoldagar. De går från sju till fyra. Och ibland är maten de får i skolan den enda mat de får.

– En del av barnen har långt dit också. Att gå fyra kilometer är inte ovanligt. Någon skjuts har de inte. Men ändå vill barnen jättegärna gå i skolan. Här i Sverige kan det ju vara tvärtom ibland.

Det kenyanska besöket kom till genom Margareta Halvarsson i Rullbo och hennes syster Ingrid Ödman. De är båda medlemmar i föreningen Kisumu, som driver den kenyanska skolan i Kabondo by.

Felix Onyango är deras gode vän. Han har varit lärare på skolan som heter S:t Christine School for Orphan Children. Den startades för sju år sedan och har nu 316 elever från förskoleklass till och med årskurs åtta. Nästa år räknar man med att den ska vara helt utbyggd.