Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långt straff för ny misshandel

Fängelse i ett år och sex månader blev domen för den bollnäsbo som suttit häktad sedan den 13 mars för misshandel av sin före detta flickvän.

Den 44-årige mannen var så sent som 2 januari villkorligt frigiven från ett sex månader långt fängelsestraff för exakt samma sorts brott: misshandel av samma kvinna.

Hudiksvalls tingsrätt dömde mannen för misshandel, grov misshandel samt olaga hot.

I förhör har den misstänkte sagt att han varken kan erkänna eller förneka de här brotten på grund av att han varit påverkad.

De två har haft en relation men bott var för sig.

Första händelsen inträffade den 19 februari. Den här dagen skulle kvinnan hämta sin hund hos mannen. Det slutade med att han sparkade henne med sina kängor på, samt knuffade henne. Han tog även strupgrepp på henne och hotade senare att skära ihjäl hennes hund.

Han förhördes senare av polis.

Nästa händelse inträffade den 9 mars. Då misshandlade han henne igen och drog henne bland annat i håret från ett rum till ett annat.

Hon lyckades sedan fly från bostaden, via toaletten, utan att få tag på sina skor. Enligt rättsläkarintyg hade hon ådragit sig svåra skador och misshandeln betraktas som grov.

I fängelset har mannen genomgått behandling kring partnervåld. I domen bedömer tingsrätten att risken för återfall i nytt våld är mycket stor.

Mannen häktades den 13 mars och släpps alltså inte utan börjar omedelbart avtjäna fängelsestraffet.

Dessutom förklarar tingsrätten att den två månader villkorliga frigivning mannen fick också är förverkad och ska sittas av.