Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långt stopp i trafiken efter olycka – timmerbil i diket mellan Los och Korskrogen

Vid 9-tiden på måndagsmorgonen körde en timmerbil av vägen mellan Los och Korskrogen. Vägen var avstängd under stora delar av måndagen på grund av bärgningsarbete.

Fordonet gick av väg längs väg 310 i höjd med Bränna.

– En person var inblandad i olyckan. Personen var kontaktbar och vid medvetande och fördes till Hudiksvalls sjukhus, Olle Björk, insatsledare vid räddningstjänsten.

Enligt en rapport från sjukhuset fick föraren, en man i 25-30-årsåldern, lindriga skador i olyckan.

Hela ekipaget hamnade vid sidan av vägen och trafiken släpptes först fram via en körbana.

– Det kommer att bli ett omfattande bärgningsarbete senare under dagen. Men det får polisen hantera och dirigera. Det kommer säkert att ta många timmar, säger Olle Björk.

Virket ska lastas av från släpet och sedan ska ekipaget dras upp med bärgningsbil. Vägen stängdes helt av vid 12-tiden för bärgningsarbetet. Enligt en tidigare prognos bedömdes det att vägen skulle vara avstängd fram till klockan 21.

Strax innan 18-tiden på måndagskvällen meddelades det att bärningsarbetet var avklarat och vägen åter var öppen för trafik.

Kartan visar en ungefärlig position: