Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långt fängelsestraff för Alftabo

Den 27-årige Alftabo som åtalats för att ha misshandlat en 54-årig man i Viksjöfors, dömdes i går av Hudiksvalls Tingsrätt till fängelse i fyra år och sex månader.

27-åringen ställdes under torsdagen inför rätta för två fall av grov misshandel och flera övergrepp i rättssak. Han ska nämligen också ha slagit ett glas eller en flaska i ansiktet på en helt annan man vid en julfest i december.

När det gäller hoten och misshandeln mot den 54-årige Viksjöforsbon förnekar 27-åringen båda åtalen. Och även om rätten mycket väl kunde tänka sig att hoten ägt rum så ansågs det inte finnas tillräckliga bevis för övergrepp i rättssak.

När det gäller misshandeln ansågs däremot att 54-åringens kvinnliga bekant har lämnat tillförlitliga vittnesuppgifter och dessutom att gärningen, dels varit livsfarlig och dessutom präglats av särskild hänsynslöshet och råhet. Därför döms han i det fallet för grov misshandel.

I det andra fallet av misshandel, som ägde rum i december, varken förnekar eller erkänner Alftabon sin skuld. På grund av berusning saknar han minnen från tillfället. Rätten tog också något lättare på den händelsen och i det fallet döms han för misshandel.

Den sammanlagda domen för 27-åringen blev fängelse i fyra år och sex månader. Han ska även betala 60 000 kronor i skadestånd till Viksjöforsbon och ytterligare 36 100 kronor till den man han misshandlade i december.