Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt fängelsestraff för Alftabo

Den 27-årige Alftabo som åtalats för att ha misshandlat en 54-årig man i Viksjöfors, dömdes i går av Hudiksvalls Tingsrätt till fängelse i fyra år och sex månader.

Annons

27-åringen ställdes under torsdagen inför rätta för två fall av grov misshandel och flera övergrepp i rättssak. Han ska nämligen också ha slagit ett glas eller en flaska i ansiktet på en helt annan man vid en julfest i december.

När det gäller hoten och misshandeln mot den 54-årige Viksjöforsbon förnekar 27-åringen båda åtalen. Och även om rätten mycket väl kunde tänka sig att hoten ägt rum så ansågs det inte finnas tillräckliga bevis för övergrepp i rättssak.

När det gäller misshandeln ansågs däremot att 54-åringens kvinnliga bekant har lämnat tillförlitliga vittnesuppgifter och dessutom att gärningen, dels varit livsfarlig och dessutom präglats av särskild hänsynslöshet och råhet. Därför döms han i det fallet för grov misshandel.

I det andra fallet av misshandel, som ägde rum i december, varken förnekar eller erkänner Alftabon sin skuld. På grund av berusning saknar han minnen från tillfället. Rätten tog också något lättare på den händelsen och i det fallet döms han för misshandel.

Den sammanlagda domen för 27-åringen blev fängelse i fyra år och sex månader. Han ska även betala 60 000 kronor i skadestånd till Viksjöforsbon och ytterligare 36 100 kronor till den man han misshandlade i december.