Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till Richardsson

Johan Olsson, Åsarna, vann guld och Daniel Richardsson, Hudiksvall, silver i dagens 15 kilometer fristil.

Annons

Efter nio silver och sex brons kom till slut det första SM-guldet för Johan Olsson. Åsarna-åkaren utklassade konkurrenterna när han i sin enda SM-start i Falun vann söndagens 15 kilometer fristil före Daniel Richardsson, Hudiksvall, och Marcus Hellner, Gellivare.
Även på fjärde plats kom en VM-åkare, veteranen Anders Södergren.
Med hela guldkvartetten från OS-stafetten 2010 högst upp i resultatlistan gav de besked om att de är på rätt väg inför VM i Val di Fiemme i slutet av februari.
Bäst besked av alla gav Johan Olsson, som stod över de inledande SM-loppen på grund av lätt magsjuka.


På söndagen var han omutlig. Olsson tog kommandot direkt i Faluns krävande banor och i mål blev guldmarginalen 28,4 sekunder. Första SM-guldet bärgades med god marginal.
– Det är ingenting som jag har tänkt på egentligen. Men det är klart att det skulle vara trist att lägga av och inte ha tagit ett enda SM-guld. Men jag är mer stolt över mina mästerskapsmedaljer och mina fyra världscupsegrar, sade Olsson, som fyller 33 om en månad.
– Jag hade väldigt bra skidor och hade ork hela tiden och kände direkt att det skulle gå bra. Ett väldigt, väldigt bra lopp.


Daniel Richardsson kom från SM med två silver, ett stafettguld och en överraskande finalplats i sprint. Han hade 23 sekunder ner till de tre senaste årens mästare Marcus Hellner.
– Den här veckan har varit bra för mig. Jag vill ha en bra fartvecka, sade Richardsson.
Efter en vecka på hemmaplan kommer distansåkarna till VM att åka ner på höghöjdsläger i de italienska alperna.

Mer läsning

Annons