Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfest i Delsbo

/

Stjärnglans när anrika Delsbo IF firade 100 år.

Annons

Trots frånvaron av landslagsåkarna Daniel Richardsson (brutet revben) och Anders Södergren (förkylning) blev det en folkfest när Delsbo IF firade 100 år.

Gamla profiler som Eva Olsson och Gudrun Fröjd fanns på plats och visade upp sig innan det var dags för dagens höjdpunkt – ett rullskidlopp med bland andra Jörgen Brink, Marika Sundin, Johan Olsson, Anders Svanebo och Thomas Aalsgard.

Svanebo, som toppar världscupen i rullskidor, var i ledning efter den inledande prologen. Men det försprånget åts snabbt upp av den jagande klungan i den avslutande jaktstarten.

– Det är tufft att bara köra på själv när det går så mycket fortare för alla där bakom, sa Svanebo efter loppet.

Loppet avgjordes till slut i en tuff spurt, där norrmannen Christoffer Callesen, lagkamrat med Jörgen Brink i Team United Bakeries, var starkast och vann före Hudiksvalls IF:s Fredrik Jonsson och Åsarnas Johan Olsson.

– Kul tävling. Jag knäckte staven med tre varv kvar och tappade lite krafter, men jag var ändå nära att ta hem det, summerade tvåan Jonsson.

Trean Johan Olsson var även han nöjd med dagen.

– Det är skoj att det finns en vilja att arrangera sånt här och samla eliten, vi tränar ju för fullt under den här perioden. Och vi har rullskidskingar och vasaloppskingar, sa Johan Olsson med skratt och syftade så klart på Anders Svanebo och Jörgen Brink.

Mer läsning

Annons