Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Richardsson fick sitt pris

/
  • Daniel Richardsson tar emot Hälsingeguldet av SISU Hälsinglands ordförande Anna-Karin Mohlin.

Daniel Richardsson och Anders Södergren delade på Hälsingeguldet 2010 men det har varit svårt att hitta ett tillfälle att ge priset till dem samtidigt. Så under onsdagen fick Daniel Richardsson ta emot sitt pris i Hudiksvall, nyss hemkommen från läger i Italien.

Annons

Det svenska stafettlaget körde hem OS-guldet i Vancouver. För detta fick Johan Olsson, Marcus Hellner, Anders Södergren och Daniel Richardsson dela på bragdguldet. De två sistnämnda utsågs också till vinnare av Hälsingeguldet 2010.

– Det känns väldigt kul att få den här uppmärksamheten, säger Daniel Richardsson.

SISU Hälsinglands ordförande Anna-Karin Mohlin delade ut medalj, blombukett samt 2 500 kronor i prispengar under Percykels skidträff på onsdagskvällen. Hälsingeguldet utnämns i samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna, Hälsinglands Idrottsförbund och Hälsingetidningar. Richardsson gör en snabbvisit i Hudik inför den stundande säsongsstarten.

– Träningen under sommaren och nu i höst har gått bra. Vi har precis varit i Alperna med landslaget. Nu blir det några dagar i Hudik innan nytt läger i Östersund och sedan premiär i Bruksvallarna, säger HIF-åkaren.

Tomas Liljenberg

Mer läsning

Annons