Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson satsar på Vasaloppet

/

På fredagsförmiddagen kallade Johan Olsson till presskonferens inför ett nytt projekt i karriären.
Han kommer att ingå i Team Santander och fokuset kommer att ligga på att vinna en svensk klassiker.
– Jag drömmer om att bli en av de riktiga legenderna, säger Johan Olsson.

Annons

Han har vunnit VM och OS. Men än har han inte vunnit Vasaloppet.

När Expressen livesände Team Santander och Johan Olssons presskonferens klargjorde han att det är det absolut största fokuset de två kommande åren.

– Det var längesedan en svensk gjorde det. Jag drömmer om att bli en av de riktiga legenderna som vunnit alla tre, sa Olsson framme vid podiet och belyste hur taggad han var inför projektet:

– Mer än någonsin, jag är extremt motiverad. Min fru är bekymrad över hur motiverad jag är.

Olsson sluter sig till ett team som i största del består av norrmän. Bland skidåkarna finns bröderna Auckland som båda vunnit just Vasaloppet.

– Jag hälsade på teamet och kände direkt att det här är en miljö där man delar med sig, det är verkligen ett lag. Kan man inte vinna ett lopp kan man assistera lagkamrater att göra det.

I och med satsningen på långlopp kommer Johan Olssons träning att läggas upp annorlunda den kommande tiden också. Och det är inga små förändringar vad gäller längd.

– Man ändrar fokus från pass på 15 km upp till fem mil, vilket är det kortaste jag kommer att åka. Det blir mycket stakning.

Frågan är då om den träningen kommer att förändra något på hemmaplan då han och hustrun Anna är tvåbarnsföräldrar numera.

– Man får helt klart kompromissa. Många i laget är föräldrar så det finns en kultur att vara det. Det gäller att vara effektiv och försöka hitta träningsmoment som ger bra resultat på kortare tid. När man har småbarn vill man ju vara med de så mycket som möjligt, familjen är absolut viktigast.

Till sist fick han frågan om han kan tänkas vara tillbaka i landslagsdressen under VM 2017.

– Det är inte helt omöjligt. Fokus kommer att ligga på Ski Classics och Vasaloppet. Men vi får se, jag vill inte stänga några dörrar.

Mer läsning

Annons