Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med blicken på väderkartan

/

I Åre knockade värmen arrangörerna och SM-tävlingarna i både störtlopp och Super G fick ställas in.

Men även om sol, vårblommor och fågelkvitter vittnar om att våren anlänt så räknar arrangörerna i Bergsjö-Hassela alpina kallt med att veckoslutets SM-tävlingar i slalom ska kunna köras enligt programmet.

Annons

– De senaste dagarna har vi förstås följt väderprognoserna väldigt noga. Men det känns som om vi har läget under kontroll, säger Thorbjörn Myhrer i arrangörsklubben.

Natten till onsdagen jobbades det med att köra in mer snö i backen. Dessutom har man visst botemedel mot plusgraderna i form av tre ton salt som finns redo att köras ut.

– Värme eller kyla skrämmer oss knappast. Det värsta som kan handla är om vi handlar i ett mellanläge runt nollgradigt så att saltet inte fungerar, säger Thorbjörn Myhrer.

Prognosen inför lördag-söndag var dock lugnande läsning för Bergsjö-Hassela alpin. Där skvallras det om kyliga nätter, något som givetvis tacksamt tas emot av arrangörerna.

SM-tävlingarna tjuvstartar redan på fredagen då det är dags för en FIS-tävling som samtidigt fungerar som en kvaltävling inför SM i parallellslalom.

Mer läsning

Annons