Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen semester för skidduo

Det är långt till det stora slutmålet i mars nästa år.
Men för att nå dit i bästa form kör duon i Helsinge Ski Team, Lars Ljung och Anton Järnberg, stenhårt.
Med fokus på att vara bland de främsta i Vasaloppet.

Annons

Det är semestertider.

Men långt ifrån för alla.

Som till exempel långloppsspecialisterna från Hudiksvalls IF och Helsinge Ski Team, Norralagrabben Lars Ljung och Gnarpkillen Anton Järnberg.

Under inledningen på den här veckan kör de två kompisarna ett stenhårt träningsläger i omgivningarna kring Söderhamn, Lars gamla hemtrakter. Pass på flera timmar och sju-åtta mils löpning och rullskidor är vardagsmat den här veckan.

– Jag har plockat ut godbitarna. Här omkring har jag harvat mycket, ler Lars.

Sedan tre år tillbaka – och inför fjärde säsongen – satsar Lars och Anton helhjärtat på långloppsserien. Och det stora målet är alltså Vasaloppet, den första söndagen i mars kommande vår. En viktig och avgörande faktor i den satsningen är deras Helsinge Ski Team.

– Långlopp passar oss bra som skidåkare. Och när vi bildade Helsinge Ski Team ville vi göra något för Hälsingland i Hälsingland, berättar Lars som tillsammans med Anton också förutom sin egen karriär och satsning även hjälper andra motionerande skidåkare att komma i bra form.

Det gör de två bland annat genom att hålla så kallade Vasaloppsläger ett par gånger per säsong i Harsa. Träningsläger i dfecember och februari som bara blivit mer och mer uppskattade.

Mer läsning

Annons