Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fidde" jagar topplacering

/

När skid-SM inleds i Östersund på onsdagskvällen så finns det en del frågetecken kring Hudiksvalls IF:s Tour de ski-åkare Daniel Richardsson och Fredrik Jonsson, som båda letar efter formen.

Klubbkompisen Fredrik "Fidde" Karlsson behöver inte leta – han vet att formen är bra.

Annons

– Jag gjorde nog karriärens bästa lopp i lördags, säger "Fidde".

Då, i norska Nes, vann han 15 km fritt i Skandinaviska cupen ett lopp som gör att förhoppningarna inför SM stiger hos smålänningen, som gör sin andra säsong i HIF.

– Jag var ju topp-10 i alla SM-lopp förra säsongen, och det är det minsta målet även nu. Men om allt stämmer som det gjorde i lördags då kan det bli topp-5 också, både i skiathlon och på 15 fritt på lördag, säger "Fidde".

Det är skiathlon, 15 km klassiskt, skidbyte, och 15 km fritt, som inleder herrarnas SM-vecka. På torsdag handlar det om teamsprint, följt av 15 km fritt på lördag och så en avslutande individuell sprint på söndag.

– Det känns i alla fall riktigt bra inför SM och väderprognosen säger att det blir kallt. Det innebär att vi för första gången får riktigt bra förhållande i den klassiska åkningen, och jag vet också efter loppet i Norge, där det också var kallt, att både mina skateskidor och min kropp fungerar bra i kyla, säger "Fidde".

Mer läsning

Annons