Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Rost helt oslagbar i världscupen: "Är ganska galet egentligen"

/

Under fem dagar i Tyskland har det körts fem lopp i världscupen i skidorientering.
Erik Rost från Alfta-Ösa vann alla fem. Segersviten fullbordades med onsdagens vinst i stafett.
– Det är ganska galet egentligen, säger Erik Rost till Orienteringsförbundet.

Annons

Att Erik Rost skaffade sig ett rejält försprång i världscupen redan i helgen var en sak. Men efter måndagens vilodag fortsatte tävlingarna under tisdag och onsdag.

Där Alfta-Ösas skidorienterarstjärna tog två nya segrar. På tisdagen fick han kliva överst på pallen tillsammans med klubbkamraten Tove Alexandersson i mixedstafetten.

Läs mer: Rost i topp på veckans lista över sju heta hälsingar

På onsdagen var det dags för stafett tillsammans med Erik Blomgren och Ulrik Nordberg. Att det skulle bli någon solklar svensk seger var dock långt i från klart.

När Erik Rost gick ut på sista sträckan för Sverige hade han både det svenska andralaget, och det ryska förstalaget framför sig. Jakten på ledande Andrey Lamov satte i gång.

– Det var ingen stor lucka till Lamov, men det var gafflat tidigt så vi kom ifrån varandra därute i skogen. Sedan såg man ju de andra åkarna till och från, och jag kände hela tiden att jag gjorde ett bra lopp, säger Erik Rost om den sista sträckan.

Läs mer: Tredje segern på tre dagar för Alfta-Ösa-duon

När det väl var dags för målgång hade han seglat i från både sina svenska kamrater och sin ryske motståndare i spåret. En minut och 38 sekunder blev till slut segermarginalen for Sverige och Rost, som för tillfället är helt oslagbar i skidorientering.

– Man kan hoppas på sådana här framgångar. Men att få allt på plats är en annan sak. Det är så mycket som måste stämma i skidorientering, men den här veckan har allting klaffat hela vägen. Det är ganska galet egentligen, säger han till Orienteringsförbundet.

Läs mer: Dubbelseger för Alfta-Ösas stjärnor

På damsidan slutade Sveriges lag, med Tove Alexandersson på sista sträckan, på andraplatsen.

Redan på söndag är det dags för nya tävlingar då jakt-SM inleds i Piteå.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons