Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra rull på försäsongen

För Marika Sundin är det mer en krydda i försäsongsträningen.
Men vilken krydda. Delsbotjejen fortsätter att toppa världscupen i rullskidor.

Annons

– Om jag fortsätter åka bra har jag chansen att ta hem hela världscupen, det känns skönt, säger hon.

Under den gångna helgens världscupstävlingar i tyska Bad Peterstal drygade Marika Sundin, fostrad i Delsbo men numera tävlande för Sollefteå, ut sin ledning i den totala världscupen. I det inledande backracet på fredagen var hon tvåa, endast slagen av tvåfaldiga Vasaloppsvinnaren Sandra Hansson. Den andraplatsen följdes upp med en tredjeplats i lördagens sprint.

Helgens tuffaste utmaning väntade på söndagen, även då i form av ett backrace. Men nu knappa halvmilen längre än fredagens motsvarighet.

– Det var jobbigt, riktigt jobbigt. Banan avslutas med åtta kilometer uppför, men jag hängde på och bit i en ryska som jag slogs med om tredjeplatsen. Sen tog jag henne där på slutet.

I mål var hon tvåa, sex sekunder före trean Svetlana Hvostunikova. Världscupsledningen till trots är tävlingsformen ingenting som hon satsar särskilt hårt på.

– Det här är en krydda i min träning under sommaren. Jag har absolut inga speciella laddningar inför det här, det handlar mer om att få känna på lite fart och så där.

Mer läsning

Annons