Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André tävlar mot Zlatan

/
  • Andre Myhrer – en av fyra som nominerats till titeln !

Måndagen den 14 januari är det dags för den Svenska Idrottsgalan 2013.

På torsdagen blev nomineringarna offentliga.

Bergsjö-Hasselas alpina äss André Myhrer som tog hem världscupen i slalom finns bland den kvartett som gör upp om titeln "Årets manlige idrottare".

Annons

– Jag visste att jag var nominerad till nomineringarna om man kan säga så. Sedan läste jag på landslagets twitter att jag var en av de fyra vilket förstås är lika kul som smickrande, säger André när Sporten får tag på honom via mobil.
Då befann sig André utanför Jokkmokk.
– Jag är på väg till Levi i norra Finland och världscuppremiären i slalom på söndag, berättar André.

De övriga nominerade i klassen är Zlatan Ibrahimovic (fotboll), Rolf-Göran Bengtsson (ridsport) och Håkan Dahlby (skytte).


Trots att det bara gått några timmar sedan nomineringarna blev officiella har André hunnit med att kika i sin kalender och sett att det finns goda möjligheter för att han ska kunna vara på plats vid festligheterna under idrottsgalan.
– Den 12 och 13 januari är det tävlingar i Adelboden. Så går allt som det ska hoppas jag hinna hem och vara med, säger André som gästat Idrottsgalan två gånger tidigare.

De fyra som nominerats till titeln "Årets kvinnliga idrottare" är Anna-Carin Ahlquist (bordtennis), Sara Algotsson - (ridsport), Lisa Nordén (triathlon) och Lotta Schelin (fotboll).

Bakom nomineringarna ligger Svenska Idrottsakademin.

Mer läsning

Annons