Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André jagar totalsegern

/
  • Tack vare söndagens seger i Kranjska Gora har André Myhrer fortfarande chansen att vinna den totala slalomcupen.

Den alpina säsongen närmar sig slutet. För André Myhrer väntar en intensiv avslutningshelg i världscupen med tävlingar tre dagar i rad i Schladming.
– Det känns bara bra, och det är jättekul att vara här och fortfarande ha chansen till seger i den totala slalomcupen, säger André.

Annons

Tack vare en otrolig jämnhet har han hängt med i toppen av slalomcupen, trots att han länge saknade en seger. Men i söndags slog han till i Kranjska Gora med säsongens första vinst, och den tredje totalt.

– Det var någonting jag väntat länge på. Nu ska det bara på roligt att köra avslutningen här i Schladming även om jag inte har det i mina egna händer, säger André.

Tack vare segern i Kranjska Gora öppnades möjligheten till en totalseger. Ivica Kostelic leder på 610 poäng, Marcel Hirscher har 560 och André ligger trea med sina 544 poäng.

– Allt kan hända. Ivica visade vid fjolårets final i Lenserheide att han har nerver, säger André.

Slalomtävlingen går på söndag, men redan på fredag är André i gång när han kör lagtävlingen tillsammans med Mattias Hargin, Therese Borssén och Frida Hansdotter.

– Det ser jag fram emot. Vi har ett bra lag och det kan gå riktigt bra, säger André.

Inför den här säsongen meddelade André att han tänkte satsa mer på storslalom, och när det på lördag är finaldags summerar han den satsningen så här.

– Jag hade väl lite högre mål, men jag har fler resultat än jag någonsin har haft och jag känner att jag är med. Det gäller bara att hitta den stabilitet jag sökte i slalom för några år sedan, säger André.

Mer läsning

Annons