Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agnes vann dubbelt upp

/

Agnes Dahlin, Hudik Alpin, är i toppform. Tog dubbla pallplatser när tävlingssäsongen för ungdomarna startade på allvar.

Annons

I helgen drog tävlingssäsongen igång på allvar för de alpina ungdomsåkarna.

Och Hudik Alpins Agnes Dahlin fick en riktig rivstart när Sveriges största ungdomstävling, Vemdalsslalom och Klövsjösvängen, genomfördes under helgen på Vemdalsskalet, i Björnrike och i Klövsjö.

Agnes vann både slalomen och storslalomen i hård konkurrens. Närmare 120 tjejer åkte i D13–14, som är Agnes åldersklass.

För Agnes del har det alltid varit slalomen som varit hennes starka gren. Men redan i slutet av förra säsongen började storslalomformen komma då hon vann både slalom och storslalom i Sälen, Miss Lindvallen.

På försäsongen har Agnes också tränat mycket storslalom. En träning som hon fick utdelning för nu.

I bägge grenarna hade hon Gävles Emma Hammergård på andra plats, och det var också Agnes och Emma som var lite grann i en klass för sig.

I samma åldersklass blev Bergsjö-Hasselas Linnéa Eriksson åtta bägge dagarna.

Och det var sannerligen tätt om given mellan femte och åttonde plats i storslalomen. Linnéa hade definitivt rejäl tätkänning.

Och konkurrensen var knivskarp. Startfältet var rekordstort, 760 deltagare från hela landet, när tävlingen genomfördes för 35:e året i rad.

Mer läsning

Annons