Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa köer när Way Out West inleddes

Knökfullt på torsdagens klubbar och på Way Out Wests första speldag ringlade kön lång till entrén.

- Det känns skitbra, säger festivalens pressansvarige Joel Borg.

Väderprognoserna säger att det kommer att regna i Göteborg under helgen, men när Way Out West inleddes vid lunchtid på fredagen gassade solen över Slottsskogen. Uppställda semesterstolar ockuperades snabbt av medvetna besökare i Rayban-bågar och fräcka t-shirts. På scenerna soundcheckade spelschemats första artister.
- Det känns skitbra. Skönt. Öppningen var helt smärtfri och inga ändringar i programmet, konstaterar Joel Borg och blickar ut över området.

inte hunnit fylla mer än tre år, men har redan säkerställt en position som Sveriges mest urbana musikfestival. Både 2007 och 2008 gick samtliga biljetter åt, och Joel Borg hoppas på slutsålt även i år.
- Det är på väg dit, det kommer säkert att bli det under dagen. Vilket innebär ungefär 25 000 personer, säger han.
- Klubbarna i går var knökfulla. Vi har ju haft lite problem med det där på diverse sätt, men nu vet folk att man kommer in i mån av plats. De som verkligen ville se ett band var där tidigare. Jag har inte fått så många klagomål alls.

r horder av tonårstjejer samlats i gräset för att vänta på popidolen Timo Räisänen, som inviger Way Out Wests största scen. Lite längre bort gör sig säkerhetspersonalen redo.
- Det är en timme kvar och redan jättemycket folk, säger Joel Borg nöjt.
- Men jag tror att Glasvegas och Arctic Monkeys kommer att locka allra flest i kväll. Antony and the Johnsons blir nog också väldigt uppskattat.
Vad det är som gör den göteborgska stadsfestivalen, som saknar camping, populär har han en tydlig uppfattning om.
- Slottsskogen, och att både artister och publik är väldigt medvetna. Det är ganska unikt.