Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång väg till lycka

När livet var som mörkast bad Sarah Kelly till Gud att bara ta henne bort härifrån. Biljetten till lycka skulle bli en garageinspelad demoskiva som gav henne hennes sju erbjudanden om skivkontrakt.

Sarah Kelly sitter på balkongen hemma hos sin svåger i Gnarp och smuttar på ett glas med läsk. Hon pratar entusiastiskt om sin kommande skiva och hennes ansikte riktigt strålar fram ur det långa röda håret. När hon gick på högstadiet hemma i Rockford, Illinois, i USA blev hon retad för sin röst och sitt röda vågiga hår. Just dessa två utmärkande egenskaper har i dag har gett henne två Grammynomineringar och ikonstatus på modetidningarnas frisyrsidor.

- I skolan ville jag bara bli omtyckt och passa in. Alla tjejer i den åldern borde veta att det som är annorlunda med dig då är vad som gör dig berömd senare, säger hon.

Det har varit en lång väg att gå för att nå fram till den lyckliga och utåtriktade kvinna hon är i dag. Trots att hon började skriva sina egna låtar redan vid fem års ålder så vägrade hon framföra dem och tyckte själv inte att hon kunde sjunga. Den kristna tron har alltid varit stark och det var när hon halvt om halvt tvingades att leda lovsångskörer i college som hon blev upptäckt. En demoskiva med några få låtar spelades in i en kompis garage och samma skiva fick senare sju skivkontaktserbjudanden och hennes första Grammynominering.

Efter en konsert i Sverige för några år sedan mötte hon sin nuvarande make Jonas Ekman. I dag bor de tillsammans i Kalifornien.

- Det var en lång färd till ett hälsosamt förhållande, men det var det värt, säger hon och ler brett mot Jonas.

Hon kallar sin musik organisk rock och vill helst slippa den kristna stämpeln. Tron är en viktig komponent i både hennes liv och musik, men själv beskriver hon sig helt enkelt som en artist och en vanlig tjej.

- Jag låtsas inte som jag har alla svaren, jag försöker lista ut dem allt eftersom. Jag försöker inte vinna över folk på min sida utan vill bara att alla ska ha en rolig kväll, säger hon.

I april kommer nya skivan och flera av de nya låtarna ska spelas på hennes konserter i Hudiksvall och Bjuråker den här helgen.

- Jag tror att det är det bästa jag någonsin skrivit, säger Sarah Kelly.