Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång tid att fatta beslut

Lennart Diamant, alkoholhandläggare i Nordanstigs kommun, hävdar att det tar minst 20 timmar att handlägga en ansökan om tillfälligt serveringstillstånd.

Annons

Lennart Diamant, alkoholhandläggare i Nordanstigs kommun, hävdar (HT 7/8) att det tar minst 20 timmar att handlägga en ansökan om tillfälligt serveringstillstånd.

Utan att vara insatt i handläggningsproceduren har jag ytterst svårt att förstå varför denna ska behöva ta en halv arbetsvecka. I en normal organisation utan speciellt hög effektivitet, kan jag tänka mig följande:

Att registrera, läsa och begrunda ansökan bör ta cirka en timme. Behöver ansökan kompletteras, skickar man ett förberett frågeformulär till den som ansöker. Säg cirka en timme för att skicka detta och läsa svaret.

Skicka förfrågningar till skattemyndigheten, kronofogden, polis och räddningstjänst kan ske via e-post och kan rimligen hanteras på 30 minuter. Svaren från dessa blir antingen ja eller nej och tar i sämsta fall 30 minuter att läsa.

Kontakten med kommunens hälso- och miljönämnd och ett beslut där kan hanteras på cirka en timme.

Skriftligt tillstånd med kravlista bör klaras av på 30 minuter.

En rimlig tidsåtgång blir då cirka fyra och en halv timme, detta i en organisation utan särskilt hög effektivitet.

Förvånad

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel