Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget en gemensam resurs

Söderhamn måste få fler arbetsplatser för att kunna utvecklas och för att våra ungdomar inte ska behöva flytta från orten.

Stockholm borde inte vara ett alternativ. Egen bostad kommer att kosta minst en miljon kronor om den ligger i förorterna. Centrala bostäder kostar minst två–tre miljoner för en liten lägenhet – om det finns någon. Hyreslägenheter kan man nog drömma om att få tag i.

Varför inte flytta delar av Landstinget till Söderhamn? I vår datavärld finns inte samma behov av att sitta samlat. Varför inte flytta delar av till exempel administrationen till Söderhamn? Det friställer lokaler i Gävle och man använder lediga lokaler i Söderhamn.

Varför ska Gävle ha det mesta av Landstingets arbetsplatser? Den gemensamma resursen ska användas så att den ger största möjliga effekt för varje skattekrona. Jag hoppas att våra politiker agerar snarast och undersöker om inte detta skulle kunna vara ett sätt att förbättra situationen i Söderhamn.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel