Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget behöver en ny politisk ledning

Majoritetens frånvaro och bristande ledarskap är ett tydligt argument bland många att låta dem vara i opposition efter nästa val och lång tid framöver genom att rösta fram ett majoritetsskifte i landstinget Gävleborg 2010.

Svar till Desillusionerad sjukvårdsmedarbetare (27/3).

Med anledning av insändaren är det hög tid att fundera över majoritetens trovärdighet som arbetsgivare och deras bristande ledarskap.

Vi har vid tidigare tillfälle följt den omdebatterade centraliseringen av landstingets läkarsekreterare samt sett hur allt fler läkare säger upp sig inom bland annat psykiatrin. Det är ingen positiv utveckling vi ser framför oss. Man har inte agerat ansvarsfullt vare sig inom den egna verksamheten eller gentemot medborgarna. Det är inte acceptabelt!

Landstingsdirektören Svante Lönnbark med flera skrev i sin debattartikel den 23/3 om vikten av att kommunicera med sina anställda. Än en gång väljer majoriteten att gömma sig och skicka fram tjänstemännen i stället för att ta sitt ansvar.

Vi tror inte att man förstått vikten av ett lyssnande ledarskap där medarbetarna blir uppmärksammade och är delaktiga i utvecklingsarbetet. Genom att i stället tillämpa ett lyssnande ledarskap där landstingsledningen är mer närvarande ute i verkligheten så får personalen ett ökat inflytande och möjlighet att tillsammans skapa Sveriges bästa sjukvård.

Den strategiska planen som presenterades under våren 2009 av tjänstemän inom landstinget har fått många medarbetare att känna oro och det med all rätt. Vi inom Samverkan Gävleborg har sedan länge förkastat planen medan majoriteten har valt att använda sig av den i sitt budgetarbete.

Väljarna liksom insändarskribenten vill veta vad vi politiker anser. Vi är tydliga med vad vi vill göra i framtiden, det vore bra ifall Socialdemokraterna kunde vara lika tydliga. Det är dags att kliva fram bakom kulisserna och ge tydliga besked till väljarna.

Majoritetens frånvaro och bristande ledarskap är ett tydligt argument bland många att låta dem vara i opposition efter nästa val och lång tid framöver genom att rösta fram ett majoritetsskifte i landstinget Gävleborg 2010.

Patrik Stenvard (M)

oppositionsråd

Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel