Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsspelare i flöjt

Johannes Hägerlind, från Söderhamn som är en av tre musiker som tagits ut till Landslaget i blåsmusik.

Annons

I konkurrens med hundratals unga musiker har Johannes, Elisabet Hägerlind och Calle Stenman från Söderhamn kommit med i landslaget. Tåget gick halv åtta på tisdagsmorgonen från Söderhamn.

– Vi är i Kalmar och står på en hållplats och väntar på att bussen ska komma.

– Jag spelar bastuba, som jag har gjort i ett och ett halvt år. Tidigare spelade jag trumpet i fem år men jag hade lite problem med munstycket så jag bytte. Bastuban passar mig bättre.

– Först ska vi öva här i Kalmar och spela en konsert. Sedan ska vi spela i Trelleborg, därefter Hamburg och slutligen är vi med i musiktävlingen World Music Contest som äger rum i Holland i början av augusti.

– Att få lära mig mycket av de som är bättre, och framför allt att ha roligt.

– Vi har en bra musikskola och bra lärare, inte minst på blåssidan. Leif Halldén och Mats Siggstedt är väldigt inspirerande och bra.

– Tack så mycket.

Landslaget i Blåsmusik arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter och började 1975 som Nationsungdomsorkestern. I landslaget samlas de bästa och mest lovande unga blåsmusikanterna i Sverige.