Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsmeriterad forward klar för HHC: "Hungriga spelare som vill uppåt"

Han har representerat Sverige och spelat juniorhockey på elitnivå med Djurgården. Nu är 21-årige forwarden Oscar Bergkvist klar för Hudiksvalls HC.

Oscar Bergkvist är en spelare som Hudik Hockeys nya tränare Lars "Lillis" Lövblom haft ögonen på ett tag. Nu har Lövblom lyckats knyta Bergqvist till sig i arbetet med bygget av HHC:s trupp till kommande säsong.

LÄS MER: Nordh förlänger med HHC – som värvar ny målvakt från Kiruna

– Jag har följt Oscar under flera år så jag har bra koll på honom. Han är mycket teknisk och spelskicklig. Jag tror han kan nå sin fulla potential, han är på väg att blomma ut riktigt och det ska vi hjälpa honom med. Han behöver tryggheten i sitt spel för att ta nästa steg, säger HHC-tränaren i ett pressmeddelande.

Oscar Bergkvist, som har Haninge som moderklubb, har starka meriter på juniornivå. Under de två sista säsongerna i J20 Superelit snittade han runt en poäng per match med Djurgården och Modo.

Under ungdomsåren registrerades han även för fyra landskamper med Sveriges U19-landslag.

LÄS MER: Klart med ny junioransvarig i HHC: "Vill jobba långsiktigt"

I fjol spelade han seniorhockey med Kallinge/Ronneby och Vimmerby i division 1 och nu hoppas 21-åringen att HHC är rätt plattform för att ta nästa steg i karriären.

– Jag hade ett bra snack med "Lillis" som är erkänt bra i hockey-Sverige på att utveckla spelare. Jag ser Hudik Hockey som en bra utmaning där det nu finns flera yngre hungriga spelare som vill uppåt, säger Bergkvist.

FAKTA – HÄR ÄR SPELARNA SOM ÄR KLARA FÖR HHC

Målvakter: Simon Nordh, Anton Hedberg

Backar: Elias Frisk, Mathias Eriksson, Anders Danielsson, Fredric Larsson, Magnus Larsson, Anton Åman

Forwards: Jonas Lindström, Adam Seydlitz, Johan Nilsson, Fredrik Blom, Marcus Åkerlund, Linus Wernerson-Libäck, Pontus Wernerson-Libäck, Emil Broed, Martin Naenfeldt, Oscar Bergqvist