Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagscoach tränar ryttarna

I helgen har dressyrryttarna i Gävleborgs utvecklingsteam samlats i Hudiksvall för ett kort sommarläger.

– Vanligtvis brukar vi vara i Högbo, för där har vi två ridhus, säger Maud Viklund Andersson. Men vi har pratat om att lägga nån träning i Hudiksvall eller Söderhamn nu under sommaren, så att hälsingarna ska slippa åka varje gång. Det blir lite av ett kort sommarläger.

När HT kommer på besök är det Hudiksvalls Isabelle Hällberg som tränar sin ponny Ronaldo för Fredrik Böhling, som även är tränare för ponnylandslaget.

Isabelle och Ronaldo red SM tidigare i sommar. Efter första dagens tävlingar var Isabelle och Ronaldo 16:e, och dagen efter 17:e. Tyvärr blev det ingen final för Hudikekipaget, bara de åtta främst placerade fick finalen, men Isabelle var nöjd med sin SM-debut ändå.

I helgen tävlade hon i Karlstad, och tre starter resulterade i tre placeringar. I lördagens lagtävlansprogram red hon ihop hela 67,407 procent och kom på en andra plats. I lördagens mästerskapsprogram blev det en fjärde plats på 65,175 procent, och på söndagen ytterligare en fjärdeplats i lagtävlansprogrammet med 65,741 procent.