Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsbrottaren Carl Ågren siktade på SM-guld – tog brons: "Nöjd med det också"

Han gjorde ett allvarligt försök att ta andra raka guldmedaljen i junior-SM.
Det var också nära att Carl Ågren tog sig till ytterligare en final.
– Man ska vara nöjd med ett brons också, säger han.

Förra året gick junior-SM i Varberg. Då stod Söderhamnsbrottaren Carl Ågren som vinnare i 66-kilosklassen – trots att konkurrenterna var ett år äldre. I helgen var han på jakt efter sin andra raka mästerskapsmedalj i ädlaste valör i Hästveda i Skåne.

– Jag satsade på guld så klart. Men man ska vara nöjd med ett brons också.

LÄS MER: Ågren tog hem junior-SM – ett år för ung: "Känns fantastiskt bra"

Ågren inledde sin vana trogen med en stark brottning och visade att han ville vara med och fightas i den absoluta toppen. Efter fyra raka segrar väntade den blivande vinnaren Avto Gigolashvili från Spårvägen i pool-finalen.

– Det var riktigt jämnt och kunde lika gärna ha varit jag som vunnit med 5–3. Men han var bättre den här gången.

Vad blev avgörande?

– Det var kanske att han hade en bättre dag. Han hade väl också läst in mig lite. Förra året var det vissa som kanske underskattade mig eftersom det var min första juniortävling. Nu var jag i stället det största hotet.

Men trots förlusten gick Carl Ågren inte helt lottlös från SM. I bronsmatchen blev det seger mot Daniel Mårtensson, BK Pan, med poängen 2–1.

– Vi är träningskompisar och kan varandra innan och utan. Och det var lika jämnt som siffrorna visor.

LÄS MER: Carl Ågren – brottartalangen som är bäst när det gäller

17-åringen från Söderhamn pluggar till vardags på brottargymnasiet i Arboga. Närmast väntar en tripp till Tallin Open med juniorlandslaget i början av april. Och Carl Ågren siktar på att stärka sina kort inför uttagningen till junior-EM och -VM senare under säsongen.

– Det är en stor turnering med brottare från hela Europa och även Kazakstan. Jag vill så klart vinna. Både den som kom tvåa och fyra i SM ska vara med. Det är en tävling för att bevisa vem som är bäst i 66-årsklassen. De vill också se hur man klarar sig internationellt, säger han.

LÄS MER: Carl Ågren femma i UEM: "Klart att man vill ha medalj"

LÄS MER: "Det är på riktiga EM man ska vara bäst"