Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget nästa för Lina

Målvaktstalangen Lina Ringshamres karriär fortsätter spikrakt uppåt.
Om knappt två veckor ska hon spela en fyrnationsturnering för F16-landslag i danska Hedensted på Jylland.
– Det känns jäkligt bra, fruktansvärt bra, säger en laddad Lina Ringshamre.

Hon är fotbollsfostrad i Norrala IF.

Och via spel i Moheds SK tog hon i höstas klivet över till topplaget Team Hudik i division 2.

Nu tar hennes karriär ytterligare ett stort steg framåt då hon under helgen 15–17 maj ska representera Sverige i fyrnationsturneringen mellan hemmalaget Danmark, Norge och Skottland.

– Klart jag blev lite överraskad – men också glad – då jag fick beskedet. Norge har jag spelat mot tidigare i höstas. Och då gick det bra för mig trots att vi förlorade med 1–2, berättar Lina.

Grunden till landslagsplatsen lade Lina under det läger som förbundskaptenen Marie Bengtsson kallade till i Jönköping i mitten av mars.

– Det gick faktiskt otroligt bra på lägret. Jag var inte alls i form innan jag åkte och hade väldigt låga förväntningar. Men allt lossnade därnere.

Säsongens stora, blågula mål är ändå EM-kvalet som avgörs senare i Sverige mellan 15–20 september. Där spelar Sverige kvalomgång 1 tillsammans med Estland, Lettland och Finland. EM-slutspelet för det blivande F17-landslaget avgörs nästa år i Nyon, Schweiz.