Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget nästa för Lina

Målvaktstalangen Lina Ringshamres karriär fortsätter spikrakt uppåt.
Om knappt två veckor ska hon spela en fyrnationsturnering för F16-landslag i danska Hedensted på Jylland.
– Det känns jäkligt bra, fruktansvärt bra, säger en laddad Lina Ringshamre.

Annons

Hon är fotbollsfostrad i Norrala IF.

Och via spel i Moheds SK tog hon i höstas klivet över till topplaget Team Hudik i division 2.

Nu tar hennes karriär ytterligare ett stort steg framåt då hon under helgen 15–17 maj ska representera Sverige i fyrnationsturneringen mellan hemmalaget Danmark, Norge och Skottland.

– Klart jag blev lite överraskad – men också glad – då jag fick beskedet. Norge har jag spelat mot tidigare i höstas. Och då gick det bra för mig trots att vi förlorade med 1–2, berättar Lina.

Grunden till landslagsplatsen lade Lina under det läger som förbundskaptenen Marie Bengtsson kallade till i Jönköping i mitten av mars.

– Det gick faktiskt otroligt bra på lägret. Jag var inte alls i form innan jag åkte och hade väldigt låga förväntningar. Men allt lossnade därnere.

Säsongens stora, blågula mål är ändå EM-kvalet som avgörs senare i Sverige mellan 15–20 september. Där spelar Sverige kvalomgång 1 tillsammans med Estland, Lettland och Finland. EM-slutspelet för det blivande F17-landslaget avgörs nästa år i Nyon, Schweiz.