Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget betalar tillbaka

Satsa på ungdomsverksamheten eller förbereda sig för VM så bra som möjligt?

Bandylandslaget fick välja – och valde att halvera sina ersättningar.

– Finns inte pengarna så finns de inte. För mig är det en självklarhet att bandyn måste prioritera barn- och ungdomsutvecklingen, säger Per Hellmyrs.

Man blir inte rik på att spela bandy – åtminstone inte på pengar.

Men "det snälla landslaget" tyckte ändå att det var viktigt att en utökad landslagsverksamhet inte skulle gå ut över ungdomssatsningarna.

– Det är kul att alla ställde upp på det här, det visar på att det är en ära att få vara med i landslaget, säger Per Hellmyrs.

Lagkaptenen Andreas Westh:

– Det är klart att det känns lite surt på kort sikt men vi tycker ju att landslaget är det roligaste vi vet och vill förbereda oss på bästa sätt inför alla matcher, och då erbjöd vi oss att göra så här, säger han.

Tack vare spelarnas arvodessänkning kunde de vara extra länge i Irkutsk för att förbereda sig – och få ett sommarläger.

Generalsekreteraren Marcus Norman är överlycklig över beslutet.

– Det här blev givetvis en fantastisk lösning och jag vill ge en stor eloge till spelarna som kom med det här generösa förslaget. Man borde resa en staty över dem någon gång i framtiden, säger Norman.